Cafetto Espresso Machine Cleaner
Vrhunsko sredstvo za čišćenje profesionalnih aparata za kavu. Učinkovito uklanja ostatke kave i ulja.
Cafetto EC2 je testiran od strane NSF-a i certificiran prema P152 protokolu. Ovaj protokol dokazuje da Cafetto EC2 ne ostavlja mrlje i ne uzrokuje koroziju.
Preporučena doza je 2,5 – 3 grama praha po čišćenju tako da je pakiranje dovoljno za cca 440 čišćenja.
Upute
- Uklonite filter za kavu s grupe i zamijenite ga slijepim filtrom.
- Za svakodnevno čišćenje dodajte 1 ravnu mjericu EC2 u grupu i umetnite kao da kuhate espresso. Ako se aparat čisti rjeđe, koristite 2 ravne lopatice.
- Pokrenite ciklus i pustite da radi 10 sekundi kako bi se sredstvo za čišćenje otopilo.
- Zaustavite ciklus i ostavite da odstoji 10 sekundi.
- Pokrenite i zaustavite ciklus još 4 puta – pokrenite 10 sekundi, zaustavite 10 sekundi.
- Uklonite grupnu ručku i dobro isperite pod mlazom vode iz skupine za isporuku. Isključiti.
- Ponovno umetnite ručku sa slijepim filtrom, pokrenite i zaustavite ciklus 10 puta – pokrenite 5 sekundi, zaustavite 2 sekunde kako biste osigurali temeljito ispiranje.
- Uklonite slijepi filter i umetnite obični filter.
- Skuhajte i bacite jedan espresso za ponovno začinjanje u aparatu.
POSTUPAK ČIŠĆENJA FILTERA I GRUPNIH RUČKI
1. Namočite grupne ručke i filtre u 500 ml vruće vode s 2 ravne mjerice EC2 Espresso Machine Cleaner na 10 minuta.
2. Temeljito isperite u tekućoj vrućoj vodi.